Més informació:

https://invest4music.com/santi-arisa/

Contacte producció:   676 236 200 (Miquel Comella)
m@portalmusica.com

Contacte premsa i comunicació:
info@creamultimedia.net

SANTI ARISA & GIUSEPPE COSTA TORNEN ALS “ORÍGENS” AMB EL SEU NOU ESPECTACLE I DISC

 

  • Una producció inèdita en la qual s’ha fet una exhaustiva recerca històrica per reinterpretar i divulgar peces musicals, que es ballaven a les festes majors del segle passat amb bateria i acordió
  • Els dos artistes estrenen el seu primer espectacle i disc conjunt el proper 21 d’abril al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona i el disc estarà disponible a totes les plataformes digitals el 23 d’abril

 

Dos dels artistes més reconeguts del panorama musical català, el bateria  i percussionista, Santi Arisa, i l’acordionista, Giuseppe Costa, s’uneixen per primer cop per presentar un nou espectacle que recupera la tradició musical que es ballava a les festes majors del segle passat.

Aquesta nova producció musical que porta per nom “Orígens”, títol amb el qual els artistes volen “recordar i homenatjar els nostres avantpassats músics , els que van fer ballar als nostres avis i als nostres pares, els que van fer que la nostra cultura fos més rica, els que van fer país amb la seva música i ens la van deixar de llegat”.

“Orígens” neix amb la idea de cultivar el repertori tradicional i popular de Catalunya i els Països Catalans. Tal i com diuen Arisa i Costa, “allà on la nostra memòria en guarda el record”.

D’aquesta manera, ambdós artistes han fet un treball excepcional i meticulós de recerca històrica per recuperar peces musicals de les passades generacions que tocaven a duet de bateria i acordió, tot recorrent les festes majors catalanes que es feien durant el segle passat. Tot això, amb l’essència musical  d’arrel  , si be , actualitzada amb noves sonoritats que ens permeten les noves tecnologies per gaudir en aquest nou muntatge.

Un espectacle enèrgic que vol recuperar la nostra memòria històrica i on podrem escoltar-hi peces com “La Ballarusca” popular de l’Empordà; “La Gata i el Belitre”, “La Polca d’Ours”, que es ballava des d’Occitània al País Valencià; la “Malamanya”, de Castellar de N’hug (Berguedà); “El Gall Negre”, originari del poble de Solanell (Alt Urgell); el “Pasdoble del Tosquiets”, de Berga; “La Presó de Lleida”; El calendari del pagès;  Ai mare aneu a Missa; entre moltes d’altres.

Aquestes obres es podran escoltar en directe en diferents concerts que es faran arreu de Catalunya. Paral·lelament, es publicarà un disc que estarà disponible en format CD i també a totes les plataformes digitals a partir del 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Estrena al Centre Artesà Tradicionàrius el proper 21 d’abril

Aquest espectacle, produït pel reconegut músic i manager Miquel Comella de Portal Música Management , i editat per Havana Seven , es podrà veure per primer cop el proper dijous, 21 d’abril de 2022 a les 20 hores al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

Les entrades anticipades ja estan disponibles en aquest enllaç: https://entradas.codetickets.com/entradas/id/15672/cre amusic/online

Una bona oportunitat per viure l’estrena d’aquest nou muntatge: “Orígens, allò de què alguna cosa procedeix o arrenca”.

Santi Arisa i Giuseppe Costa, dos grans noms de la música catalana

Santi Arisa és un dels músics i bateries catalans més importants , a més de cantant, compositor i productor. Ha arribat a ser considerat el millor bateria de l’Estat espanyol per la revista especialitzada “Popular 1” i el diari “El País”.

Ha format part de grups de jazz-rock com ara Fusioon, Pegasus, a més de fer duets amb Jordi Sabatés i ser el creador de la Sardanova , que li va suposar el Premi Nacional de Música Tradicional de la Generalitat de Catalunya. A la vegada, ha acompanyat a grans cantants catalans com Lluís Llach, Pi de la Serra, Miquel Pujadó, Esquirols, Ramon Muntaner, entre d’altres. Com a compositor, és autor de les bandes sonores de diverses pel·lícules i sèries de televisió, com ara, El Timbaler del Bruc, Miramar,Terra d’escudella, Orquesta Club Virginia, entre moltes altres.

Per la seva banda, Giuseppe Costa guardonat amb diferents premis del món acordionístic, productor d’espectacles musicals i teatrals, compositor i editor musical. Aquests últims anys ha treballat amb el mestre Francesc Burrull. També autor de diferents bandes sonores de documentals, curtmetratges i obres teatrals. La seva faceta musical també és amplíssima, formant i dirigint diversos conjunts de música i orquestrals, creant escoles de música, editorials i discogràfiques; i acompanyant a artistes de renom nacional i internacional amb l’acordió. Tot aquest extens i prestigiós currículum, el converteixen en un dels acordionistes catalans més importants a nivell mundial.